תוכן עניינים
עיצוב אפליקציות לעסקים
בנייה של עסק היא תהליך מורכב הדורש השקעה רבה. אחד הגורמים שתורמים להצלחתו של עסק הוא בניית מאגר לקוחות שיקיימו אותו ובנייה של אפליקציה מושכת שתשמר אותו. בעולם שלנו, עסק מצליח מצריך אפליקציה מצליחה, ולשם כך עליה להיות מעוצבת באופן מושך וידידותי למשתמש.
במאמר זה נסקור את עולם עיצוב האפליקציות לעסקים.
- דלג לעלויות: כמה עולה לפתח אפליקציה?
אפליקציה או אתר מותאם
בתי עסק המחזיקים באתר אינטרנט מושקע ומעוצב, ניצבים בפני השאלה האם עדיף להם להשקיע בהתאמתו למובייל, או שעליהם לפתח אפליקציה נפרדת.
ההבדל בין אפליקציה לבין אתר מותאם הוא בכך שאפליקציה היא תוכנה נפרדת היודעת לעשות שימוש בפונקציות השונות של הטלפון (מצלמה, אנשי קשר וכיוצא בזה). מכיוון שחלק גדול מהיום שלנו כולל עיסוק בטלפון הנייד, משתמשים רבים מעדיפים בשל הנוחות לעשות שימוש באפליקציה מאשר לגלוש לאתר המותאם.
האפליקציה מותקנת במכשיר ועל כן מאפשרת גישה קלה שאינה מצריכה שיטוט במנועי החיפוש של המכשיר. לא תמיד יש צורך אמיתי באפליקציה, ואכן ניתן לעתים להסתפק באתר מותאם בלבד, אך אפליקציה נפרדת ומעוצבת לבית העסק, עשויה לסייע לבנות תדמית יוקרתית שתמשוך לקוחות נוספים.
דרך השימוש היומיומי באפליקציה, יכול בית העסק לבסס את הקשר עם הלקוח ולשמר אותו.
עיצוב אפליקציות לעסקים – עבודת הכנה
הצעד הראשון שיש לעשות הוא להגדיר באופן ברור את מטרת האפליקציה ואת קהל הצרכנים שהעסק פונה אליו.
קהלים שונים יעדיפו תוכן שונה – טקסטים או סרטונים, ועל כן, על מנת להימנע מבזבוז של זמן ומשאבים כספיים, כדאי להגדיר נקודות אלו לפני התחלת העבודה.
בית העסק צריך לבדוק האם מדובר בקהל שמרני שיעדיף עיצוב סולידי ואלגנטי, או שמדובר שבקהל צעיר יותר שיימשך אולי לצבעים אחרים.
ניתן לעשות שימוש בצבעים על מנת להבליט תוכן או אזור מסוימים, כמו גם על מנת ליצור סדר בתכנים, ולהקל את ההתמצאות באפליקציה. הקו המנחה של מעצב האפליקציה צריך להיות גישה קלה ונוחה.
בניית האפליקציה באמצעות חברת פיתוח
לאחר שהוגדרו צרכי בית העסק ודרישות האפליקציה, ניתן לפנות לחברות שונות לשם פיתוחה. פיתוח האפליקציה ייעשה במספר שלבים.
שלב ראשון
בשלב הראשון יגדיר בית העסק בליווי חברת הפיתוח את המפרט הטכני הנדרש, את ממשק המשתמש, את סרגלי הניווט וכיוצא בזה. מטרת השלב הזה היא הגדרה מדויקת של האפליקציה, המראה שלה, וכמובן תיאום ציפיות בין הצדדים.
שלב שני
בשלב השני יבחר צוות המפתחים בשפת התכנות המתאימה למערכת ההפעלה, ולאחר סיום הפיתוח יגיע השלב השלישי שבו תיבדק האפליקציה.
שלב שלישי
שלב זה מומלץ לבצע באמצעות מספר בוחנים, וכדאי שהיא תכלול גם בדיקה שתברר כיצד מתמודדת האפליקציה במצב של עומס. בסיומו של שלב זה יבוצעו התיקונים הנדרשים מתוך המשובים שעלו בבדיקות.
שלב רביעי
בשלב הרביעי עוברת האפליקציה לקבלת אישור מ- Google Play ו- App Store.
כפי שניתן לראות, מדובר בתהליך ממושך. כיום, קיימות בשוק חברות רבות, והן מציעות שירות ברמות שונות.
כדאי מאוד להתרשם מעבודות קודמות של החברה, לשוחח עם לקוחות שלה ולקבל כמובן מספר הצעות מחיר. ישנן חברות שיציעו עיצוב מתוך המאגר שברשותן, ויש כאלו שיספקו עיצוב אישי ומותאם ללקוח.
ניתן לבקש לראות מספר דוגמאות לעיצוב אפשרי ולבחון האם מעצבי החברה יכולים לספק את הדרישות של המוצר. גם מספר בדיקות האפליקציה עשוי להשתנות מחברה לחברה, כמו גם שירותי התמיכה שיינתנו לאחר השלמת הפיתוח.
לבסוף, יש לקבוע מול חברת הפיתוח זמן אספקה.
עיצוב אפליקציות לעסקים – עשה זאת בעצמך?
לעתים, בעיקר כשמדובר בעסק מתחיל, חסרים את המשאבים כלכליים שיאפשרו לפנות לגורם מומחה. במצבים אלו ניתן לפנות לאותם האתרים המספקים שירות של בניית אתר או אפליקציה באופן עצמאי.
אתרים אלו מצהירים כי אין צורך ביידע קודם בתכנות, אך כדאי לשים לב שבכל זאת רצוי שתהיה “גישה” מסוימת לתחום. דוגמה לאתר שכזה, הוא אתר קומו (COMO) המספק גרסה חינמית לניסיון. אם הניסיון עבר בהצלחה, מציעה החברה חבילת פרימיום בעלות של 150 עד 200 ₪ לחודש.
באתר זה בוחר הלקוח תבנית מתוך התבניות הקיימות, ומוסיף את הטקסטים והסרטונים על פי צרכיו. האתר מאפשר גם בנייה של אפליקציה באמצעות קישור לדף הפייסבוק של העסק.
האפליקציה של קומו מגדירה מספר כלים שבהם בית העסק יכול לעשות שימוש – שיווק, מכירות, קידום, כלים לרשתות חבריות וכלים לצורך ניהול האפליקציה. מלבד חברה זו, ניתן למצוא באינטרנט קישורים רבים ובהם הוראות מפורטות (כולל צילומי מסך) של אופן בניית האפליקציה, והעלאתה ל- Google Store או ל- App Store לאחר קבלת אישור.
שיטה זו יכולה להוות פתרון עבור בית עסק מתחיל, אך אין ספק שהתוצאה שתתקבל תהיה מלוטשת פחות מאפליקציה שהוזמנה בחברה המתמחה בתחום.
קרא גם: המלצות לשיווק אפליקציות
חברות מובילות לעיצוב אפליקציות לעסקים
השוק כולל כאמור היצע רב וטווח מחירים רחב שתלוי בטיב השירות ובמפרט שלו. בית עסק המחפש חברת פיתוח תוכנה בעלת ניסיון רב ייפנה בוודאי לחברת פיתוח שלה ניסיון עם חברות חזקות במשק.
דוגמה לחברה כזאת היא “Prodware” שתיק העבודות שלה כולל חברות כגון מיקרוסופט, ישראכרט ופוניטר. חברה זו מציעה חבילות שונות שעלותן יכולה להגיע עד כמה עשרות אלפי דולרים.
חברה אחרת היא “Monkeytech” שבין לקוחותיה: שטראוס, פרטנר, עיריית תל אביב, אוניברסיטת תל אביב ובנק לאומי. החברה ממוקמת בתל אביב, ועל מנת לקבל הצעת מחיר מסודרת יש לפנות אליה.
שתי חברות נוספות הן “Beatman” ו- “bosonet”. גם להן ניסיון בפיתוח אפליקציות למובייל, וגם הן מתהדרות בלקוחות שהן בעלי מוניטין חזק בשוק.
ולבסוף, ג’יאפס (Gapps) שכמובן נמנית בין בתי פיתוח התוכנה המובילים בישראל.
מדוע אנחנו מזכירים את המתחרים אתם שואלים? ובכן, מכמה סיבות:
- הפילוסופיה שלנו ב- Gapps היא תחרות הוגנת בשוק הפתוח.
- אנחנו מאמינים בשקיפות מלאה.
- אנחנו לא רק מתגאים בהישגים שלנו, אנחנו גם מוכיחים שאנחנו שווים יותר מהמתחרה.
- מי שמכיר את העבודה שלנו, יודע שאין לנו ממש מתחרים בכל הקשור לפיתוח אפליקציות בכלל ועיצוב אפליקציות לעסקים בפרט.
דגשים אחרונים לבחירת מעצב אפליקציות
מעוניינים שהאפליקציה שלכם לא רק תעבוד בצורה חלקה אלא גם תראה מושלם? היעזרו בשירותיו של מעצב אפליקציות מנוסה. נדגים כמה אתגרים מיוחדים בפניהם ניצב המעצב בתכננו את הגרפיקה של ל אחד מהמסכים. כאשר מעצבים אפליקציה יש לקת בחשבון הן את המכשיר עליו היא תפעל – האם היא תהיה מותאמת לטאבלט רחב ממדים או מסך טלפון קטן יותר? וכן, האם היא תהיה מותקנת בסביבת ווינדוס, אפל או אנדרואיד. כל אחת מהאפליקציות המותקנת על גבי המכשיר משתמש בשפה עיצובית שונה המותאמת למשתמשי המכשיר בהתאם לכמות הכפתורים על המסך. משתמשי אייפון, למשל, רגילים לכפתור אפשרות חזרה אחורה בעוד משתמשי אנדרואיד רגילים להשתמש בכפתור המובנה במכשיר. בנוסף, לכל אפליקציה יש סדר מסכים שונה המבוסס על המלצות מומחה חוויית המשתמש המעניק למעצב הנחיות בסר גודל הכפתורים, מיקומם וכן סדר האייקונים שיופיעו על המסך.
מעצב אפליקציותמשתמש בתסריט המוכן ומעצב כל אחת מהמסכים בצורה חדשנית על מנת להעניק למשתמשים ייצוג גרפי מתאים של כל אחת מהמאפיינים באפליקציה. בנוסף, חלק בלתי נפרד מתכנון העיצוב יתבסס על גודל המסך. כאשר מעצבים אפליקציה למסכים קטנים גודל הכפתורים ביחס למסך כולו יהיה גדול יותר. כאשר מעצבים מסכים לטאבלט, לעומת זאת, נשאר לעתים שטח רב אותו יש למלא בצורה הרמונית עם רקע מתאים או לאפשר פונקציונליות גדולה יותר בכל מסך – בהתאם לאיפיון המדויק של כל אפליקציה.
לסיכום
פיתוח ועיצוב של אפליקציה מתחיל בהגדרת המוצר וקהל היעד שלו. הבחירה באופן הפיתוח, בין אם זה באופן עצמאי או דרך חברה מתמחה, צריך שתתבצע באופן מושכל המדגיש את נוחות השימוש והזמינות. יש לזכור כי האפליקציה נועדה עבור הצרכן ועל כן עליה להיות קלה להתמצאות ולתפעול.
לפרטים נוספים בנושא פיתוח אפליקציות לעסקים, תיאום פגישה והצעות מחיר, צור עמנו קשר עוד היום. ג’יאפס פיתוח אפליקציות.